Yayınlanan: Blog

ZEBRA PERDE NEDİR VE KULLANIM ALANLARI NERELERİDİR?

Son dönemlerde tercih edilen bir model olan zebra perde hem gece hem de gündüz kullanımı için uygundur. Stor perde grubunda yer alan bu perdelerin geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu da söylemek mümkün. Dayanıklı ve kolay temizlenebilen bir model olmakla birlikte, ışık geçirgenliğine sahip olduğu için de tercih ediliyor. Kolay bir biçimde monte edilebilen bu perdeleri tül gerektirmeden kolaylıkla kullanmak mümkün.

Zebra Perde Nedir?

Saydam ve opak şeritlere sahip bir kumaştan üretilen zebra perdeler görünümünden dolayı bu isme sahiptir. Bu perdeleri hem perde hem de tül olarak kullanmak mümkündür. Halk arasında tül perde olarak da bilinen modeller, birçok farklı alanda tercih edilmektedir. Zebra model perdeleri kullanarak, dışarıdan gelen ışığı tamamen engellemek veya istenilen miktarda ışığın alınmasını sağlamak oldukça kolaydır.

Zebra Perde ile Stor Perde Arasındaki Fark Nedir?

Zebra perde, stor perde ile aynı mekanizmaya sahiptir. Standart stor perdeler gibi, perde kumaşının alüminyum boru üzerine sarılmasıyla imal edilir. Fakat zebra perde, bir stor perde modeli olmakla birlikte, belli farklılıklara sahiptir. Açılıp kapanma biçimi de stor perdelerle aynıdır. Ancak zebra perdelerde arka kısım çıtaya entegre olarak üretilir. Bu özellik onu standart stor perde modellerinden ayırmaktadır.

Zebra perdeyi stordan ayıran bir diğer özellik de, ışık geçirgenliğidir. Stor perdeler hiçbir koşulda ışık geçirmemekle birlikte, zebra perde modellerinde ışık geçirgenliği ayarlanabilir. Diğer yandan, stor perdelerde polyester ipek kullanılırken, zebra perdelerde bu malzemeyi kullanmak mümkün değildir. Bu modellerde tül ve perde aynı yüzeye dikilir. Her ne kadar zebra perde kumaşı, stor perdeyle aynı işlemlerden geçirilse de, ışık geçirgenliğine sahip olduğu için daha yumuşak bir kumaş olduğu söylenebilir.

Zebra Perde Hangi Alanlarda Kullanılır?

Zebra perdeler, stor perdelerin kullanıldığı hemen hemen her alanda kullanılabilmektedir. Ancak ışık geçirgenliğine sahip oldukları için, kullanım alanlarının daha geniş olduğu söylenebilir. Yatak odasıyla birlikte salon, oturma odası, mutfak gibi yerlerde de kullanılabilmektedir. Oldukça kolay bir biçimde monte edilebilen zebra perde modelleri özel bir aparatla korniş üzerinde de kullanılabilir.